Peuteropvang ZO AAN DE BUITENHOF

Peuters van 2 tot 4 jaar zijn bij ons welkom in een mooie ruimte op de Eglantier Buiten.

Peuters zijn enorm nieuwsgierig en leergierig. Wij bieden speelgoed en activiteiten aan om hun vaardigheden verder te ontwikkelen.

 

Voorbereiding op de basisschool

Voor peuters is het ontzettend goed om naar de peuteropvang te gaan als voorbereiding op de basisschool. Onze goede samenwerking met de Eglantier Buiten maakt de overgang naar de kleuterklas gemakkelijker voor jouw kind. Op de peuteropvang leren peuters onder andere spelen met kinderen van dezelfde leeftijd, zelfstandig worden, de taal en rekening houden met elkaar. De kinderen worden uitgedaagd met creatieve opdrachten en enthousiast gemaakt over bewegen. We stimuleren de groei en ontwikkeling van de peuters en werken aan hun zelfvertrouwen. De pedagogisch medewerkers zorgen voor activiteiten in groepsverband, maar ook voor activiteiten die passen bij de individuele ontwikkeling. Wij werken met een duidelijk dagritme voor een fijne structuur en houvast. De vaste pedagogisch medewerkers op de groep zorgen ervoor dat jouw kind zich snel thuis voelt. Net als de Eglantier Buiten richt ook de peuteropvang van Zo Kinderopvang zich op de Daltonprincipes: keuzevrijheid van het kind, samenwerken en ontwikkeling tot zelfstandigheid.

 

Openingstijden

Jouw kind is van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 14.00 uur van harte welkom. Wij houden een minimum van twee dagdelen peuteropvang per week aan. Je kunt voor de peuteropvang kinderopvangtoeslag aanvragen. Hiervoor gelden dezelfde regels als voor kinderopvangtoeslag voor het kinderdagverblijf. Meer informatie en het inschrijfformulier vind je op https://www.zokinderopvang.nl/vestiging/zo-aan-de-buitenhof/